1η ετησια συναντηση του LENSBREED

LensBreed > NEA > Νεα > 1η ετησια συναντηση του LENSBREED

Το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου 2019 έγινε η πρώτη ετήσια συνάντηση του LENSBREED στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος.
Την Τρίτη 1/10/2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του φορέα ALFA-SEEDS που βρίσκονται στο 10ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεσορράχης -Αγ. Γεωργίου και ξενάγηση από τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Μ. Ανατολίτη. Ακολούθησε η παρουσίαση της εμπειρίας του 1ου έτους σχετικά με το διατοπικό δίκτυο που επιμελήθηκε ο Δρ. Δ. Μπεσλεμές.
H ετήσια συνάντηση του LENSBREED συνεχίστηκε την επόμενη μέρα (3/10/2019) στην αίθουσα ομιλιών του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών. Αρχικά έγινε η γενική παρουσίαση της προόδου του προγράμματος από τον συντονιστή Δρ Δ. Βλαχοστέργιο και ακολούθησαν οι επιμέρους παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του 1ου έτους από τους ΕΥ και τα μέλη των ερευνητικών ομάδων κάθε ενότητας εργασίας.
Η συνάντηση έκλεισε με τη Γενική Συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του LENSBREED, διάφορα Διοικητικά και Οικονομικά θέματα και τον Προγραμματισμό του 2ου έτους. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη του προγράμματος βρίσκεται εντός του πλαισίου που περιγράφεται στο Τεχνικό Παράρτημα του έργου, χωρίς να παρατηρηθούν αποκλίσεις από τον αρχικό σχεδιασμό.