Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Lensbreed του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ΠΘ

LensBreed > NEA > Uncategorised > Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Lensbreed του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ΠΘ

Στις 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου έτους του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκπαιδευτική εκδρομή οργανώθηκε με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του τμήματος και μέλους της Ερευνητικής Ομάδας του lensbreed, Δρ Ευαγγελίας Τίγκα.

Οι φοιτητές αφού ενημερώθηκαν για το αντικείμενο και τους στόχους του LensBreed από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Δρ Δ. Βλαχοστέργιο, παρακολούθησαν το ενημερωτικό video του προγράμματος (https://www.youtube.com/watch?v=y6I2cMLm5sE&t=218s), ξεναγήθηκαν στο χώρο του Εργαστηρίου Ανάλυσης Εδαφών & Φυτικών Ιστών και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους πειραματικούς αγρούς που βρίσκονται εγκατεστημένοι στο Κεντρικό Αγρόκτημα του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα.

Οι φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και συζήτησαν για τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος ιδιαίτερα για τη διατροφική αξία των βελτιωμένων ποικιλιών.